Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Křižovatka osobního a nadosobního – aneb jak se neztratit v seberozvoji (cyklus 3 webinářů)

25/3 @ 10:00 - 8/4 @ 11:30

Srdečně zveme na přátelsko-kolegiální dialog na téma důležitých styčných a třecích ploch mezi praxemi a přístupy vybraných alternativních směrů jako jóga, jóga terapie, meditace, marma vidjá a bodywork, neo-šamanismus a celostně orientovaných přístupů psychoterapie. V čem se skvěle doplňují, vyvažují a kde se naopak slévají způsobem, který bez dostatečné jasnosti a rozlišení může být problematický?

Cílem trojdílného cyklu webinářů rozhodně není definovat univerzálně správný a nejlepší možný přístup, ale pojmenovat důležité rozdíly i klíčová pole, v jejichž propojení tkví mnoho příležitostí pro bezpečný a postupný seberozvoj, jehož rozměr je celostní.

témata webinářů:

Díl 1: Tělesné – mentální – energetické a duchovní – aneb kam, kdy a ke komu s tím vším?

 

(25.3. – 10:00-11:30)

 

Kde se setkávají a kde naopak rozcházejí specifické nároky a potřeby klientů na poli nenáboženských spirituálních směrů a celostně orientované terapie?

Co je třeba rozlišovat a co neoddělovat? Proč když dva dělají téměř totéž, není to totéž?

O transkulturním přenosu a adaptaci tradičních přístupů, jeho potenciálu a limitech.

O systematické a celostní psychoterapii, která míří až tam, kde se může setkat s duchovním rozměrem a jeho tělesným prožíváním.

 

 

Díl 2: Set a setting, aneb proč guru není terapeut a lektor není guru.

 

(3.4. – 10:00-11:30) 

 

Jaké rozdíly představují jednotlivé role, jejich podmínění, potenciál i kulturně-historický aspekt?

 

Proč je guru / šaman někým jiným ve své domovině a za hranicemi? Jaké jsou rozdíly mezi šamanem a terapeutem, guru a lektorem a proč si je někdy pleteme nebo máme od nich neadekvátní očekávání? Jaké limity tyto role mají?

 

Téma setu a settingu, kontextu, kompetencí, odpovědnosti a zakázky.

 

 

Díl 3: Nové paradigma, možnosti spolupráce, korekce, férový kontrakt X zneužití

 

(8.4. – 10:00-11:30)

 

Jaké jsou možnosti spolupráce v poli psychoterapie a vybraných forem alternativní spirituality?

 

Jak poznáme zneužití od průvodce / terapeuta?

 

Co v rámci terapeutického vztahu / vztahu (učitel-žák) dělá jeho asymetrie a jak s touto asymetrií pracovat?

 

Jak si nastavit dobrý a férový kontrakt?

 

webinářem provedou

Andrea Fuego:

Vystudovala Bc v oboru anglistiky na FF UK a od roku 2012 působí jako tělová a jógová terapeutka, facilitátorka Maitri dýchání a lektorka. Vydala tři hudební alba, za něž získala ocenění Objev roku a nominaci na cenu Anděl. Poslední album Universal Prayer vydal americký label Underflows a ztvárňuje védské mantry. Andrea žila a studovala v USA, Indii, Izraeli a Jižní Americe. V současné době je v supervizní části výcviku v biosyntetické psychoterapii. Letos též otevírá první ročník svého výcviku v bodyworku – Puja marma terapii. Zajímá jí člověk jako bytost se všemi patry své existence a věří tomu, že i z těch nejtěžších životních situací lze najít dobré východisko.

Barbora Hynšt Hu: 

 Vystudovala magisterský obor indologie a kulturologie na FF UK, působí mnoho let jako lektorka jógy a jóga terapie, věnuje se publicistice a vzdělávání lektorů, je autorkou několika knih, matkou tří dětí, praktikantkou  a studentkou vadžrajány a tradičních forem hatha jógy. Je ve výcviku GTT (Grof Transpersonal Training) a facilitátorkou před certifikací v metodě Feeding Your Demons®. Jejím dlouhodobým zájmem je téma transkulturních přenosů a adaptací tradičních forem učení jógy a tantry do nových kontextů, jejich potřeb a limitů.

 

Rezervace a cena

Webináře lze shlédnout naživo v definovaných termínech, skrze vysílání na platformě ZOOM, anebo kdykoliv ze záznamu. Záznamy jsou přihlášeným na celý cyklus zasílány mailem v den živého vstupu odpoledne.

Jednotlivé díly lze objednat zpětně emailem (andrejka@lunalava.cz / bb@barborahu-yoga.cz), po konci cyklu.

 

Cena cyklu 3 webinářů, naživo + záznamy / záznamy = 2000 kč / 80 EUR

Cena jednotlivých záznamů zpětně = 700 Kč / 28 EUR jeden díl

Rezervace na celý cyklus (živě či záznamy): zde, anebo zde

 

Platba je převodem na základě zaslaných údajů v rezervaci, splatnost je 3 dny před zahájením cyklu. Platbu lze po dohodě rozložit se splatností do konce cyklu. Email s přístupy obdrží přihlášení 2 dny před prvním vstupem.

 

Rezervace jednotlivých dílů ze záznamu po konci cyklu:

andrejka@lunalava.cz /  bb@barborahu-yoga.cz

 

S ohledem na limitovaný čas vysílání není součástí webinářů živá diskuse.Pokud máte dotaz nebo Vás zajímá konkrétní téma zařaditelné do jednotlivých dílů, napište nám ho předem emailem a my se mu rádi v rámci cyklu budeme věnovat, budeme-li se k tomu cítit kompetentní a bude prostor.

 

Podrobnosti

Zahájení:
25/3 @ 10:00
Ukončení:
8/4 @ 11:30
Rubrika Akce:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *